tirsdag den 15. marts 2011

Vidensdeling på Nyager

På Nyager skole har vi lavet en mappestruktur på PersonaleIntra, hvori lærerne kan gemme og dele deres notebookforløb: Arkiv, dokumenter, undervisning, indskoling/mellemtrin/udskoling, notebookfiler, <fag>, <område>, filnavn Vi har brugt et halvt lærermøde på at arbejde i grupper med det formål at generere notebookforløb.

Filnavn: Originalnotebookfilen gemmes under f.eks ”Fotosyntese – original PE”.
Videreudvikling/forgreninger heraf gemmes under ”Fotosyntese – kopi XX, YY”
På den måde kan vi måske styre det virvar af notebookfiler, der opstår……

Lærerne opdagede igen, at man ikke kommer langt med en times arbejde – men man kommer i gang. Vi er også enige om, at det selvfølgelig tager lang tid at udarbejde et ordentligt notebookforløb, men at det tjener sig i ind i form af sparet tid, når man benytter kollegaernes forløb.

Det vil sandsynligvis blive afsat tid på endnu et lærermøde, så grupperne kan gøre deres arbejde færdigt eller i hvert fald komme noget videre med det.

Når lærerne har udarbejdet gode forløb, som kan deles, lægges de både i filstrukturen på PersonaleIntra og på Fællesnettet, så alle lærere i kommunen kan dele filer med hinanden.

4 kommentarer:

  1. Interessant at ledelsen bakker om om videndelingen i form af timer til lærermøde. Mon det er vejen til succes?

    SvarSlet
  2. Valhøj har noget af det samme - det er bare svært at få folk igang - hvornår er noget tilstrækkelig fantastisk, at den skal udstilles for hele lærerkollegiet?

    SvarSlet
  3. Det ER svært at få folk i gang - men man skal starte et sted!
    Hvis de får timer til at arbejde sammen, føler at de udnytter lærermødet (hvor de alligevel skulle være) effektivt, får et brugbart produkt ud af det, får en succesoplevelse - ja, så er det vejen frem.
    Alternativt sker der intet.
    Succes avler succes ;-)

    SvarSlet
  4. Vi har også prøvet med at sætte tid af til alle lærere til at lave et forløb i Notebook. Ikke nødvendigvis til deling, men i det mindste bare til eget brug. For ligesom at sparke dem i gang. For nogen var det en succes, andre fik ikke meget ud af det. Jeg tror i øvrigt også, det er vigtigt, at man deler det, man brænder for/selv synes, er værd at dele. Det er ikke alt, der skal lægges ud til fælles brug, så drukner man bare i filer, der ikke nødvendigvis er særligt gode.

    SvarSlet