onsdag den 9. marts 2011

Fælles i kommunen?

Det kunne være interessant at overveje, om vi kunne lave noget fælles videndeling i kommunen. Generelt mener jeg, at man skal passe på, at der ikke for mange forskellige steder at lede. Det er bedre at vænne folk til at kigge ét sted. Men det kræver jo også, at der virkelig er noget godt at hente dét sted, og en sådan rigtig god vidensbank ville det måske være nemmere at skabe i fælleskommunalt regi?

3 kommentarer:

  1. Jeg er meget enig med dig i, at det vil være skønt at dele materiale på tværs af skolerne, og ligeledes også enig i, at humlen ligger i strukturen. Jeg synes i forvejen der er mange steder at lede. Jeg kan på Valhøj lede både i samlemapperne og dokumenter, og skal jeg søge videre kan jeg gå til fællesnettets samlemapper, til det forvirrende miskmask af konferencer på skolekom (men så desperat bliver jeg stort set aldrig), eller til EMU. Ud over det findes der et utal af andre fora på nettet af vekslende kvalitet.
    Det er meget svært at tænke sig et design af et søgbart system, som ikke ender med at drukne enten i egen succes eller i mangel af anvendelighed. fx. SMARTs forum for deling af notebook filer ser umiddelbart fint ud, men det er problematisk at der tilsynladende ikke er noget form for kvalitetskontrol over, hvad der uploades, og at der er meget lidt uploaded fornyligt, på trods af, at Solutors har haft stor succes med opsætningen af deres tavler. Det er desuden meget svært at se, om en fil er noget værd, udne at åbne den, hvilket kan tage lang tid med en stor fil.
    Jeg synes vi skal opfinde et fantastisk videndelingsmodul som kan fungere med eller uden Intra, hvorefter vi kan pensioneres og flytte til et sted med bedre vejr. Hvad siger du?

    SvarSlet
  2. Jeg ser Seychellerne som en mulighed ...
    Og er i øvrigt helt enig. Skolekom er håbløst sat op, og så er der i øvrigt (så vidt jeg ved og kan dømme ud fra kvaliteten af materialerne) heller ikke kvalitetskontrol på. SMART tror jeg ikke, der er mange, der bruger, ikke hos os i hvert fald.

    SvarSlet
  3. Man kunne også overveje "det med skyen". Problemet er, at det også bliver besværligt (emailadresser, invitationer m.m.)SkoleIntra er et simpelt afgrænset område og det passer de fleste lærere godt.
    Der er også det med sikkehed - de fleste lærere mener nok, at deres dokumenter ligger sikrere i SkoleIntra end i skyen hos Google....

    SvarSlet